Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden van MeisjesSieraden, gevestigd te Noordwijk
Versie geldig vanaf 01-nov-2019. Aanpassing verzendkosten NE/BE/DE per 04-jan-2024.

1 Door artikelen te bestellen bij MeisjesSieraden accepteert u onze algemene voorwaarden. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle bestellingen die worden geplaatst bij onze webwinkel. De toepasselijkheid van algemene voorwaarden waarnaar door de afnemer/consument wordt verwezen wijst MeisjesSieraden hierbij uitdrukkelijk van de hand. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat MeisjesSieraden de bestelling per e-mail heeft bevestigd.

2 Aanbiedingen en prijzen gelden zoals op de website aangegeven, na bevestiging van uw bestelling zal niet meer van deze prijzen worden afgeweken. 

3 Bestellen van producten
Na bestelling uit de webwinkel ontvangt u een e-mail met bevestiging en het totale bedrag (inclusief verzendkosten) terug. Hierin staat uw gehele bestelling en dat er is betaald via iDeal/Bancontact. Mocht u middels "Overschrijving" betalen, dan staan er ook de betaalinstructies in vermeld. Heeft u dit niet binnen 1 werkdag ontvangen, neem dan telefonisch contact op ( 06 46 55 39 62 ), omdat er wellicht met het e-mail verkeer iets niet helemaal goed is gegaan. Dit kan zijn door een storing of wellicht een verkeerd ingevoerd e-mail-adres.

4 Betaalmogelijkheden
U kunt middels iDeal/Bancontact betalen. Deze betaling ontvangen wij direct, waarna de producten direct zullen worden gecreëerd en (mogelijk) dezelfde dag al worden verzonden.
Bij "Overschrijving", gelieve direct na de orderbevestiging het verschuldigde bedrag over te maken. Vermeld bij betaling a.u.b. uw naam en het ordernummer. Zodra het geld binnen is, zal het pakje worden gemaakt en verzonden. Houd er rekening mee dat zodra u het geld heeft overgemaakt, het niet altijd direct op onze rekening staat. Dit wil per bank wel eens verschillen. Mocht de betaling 14 dagen na orderbevestiging niet binnen zijn dan vervalt de bestelling/overeenkomst. Natuurlijk sturen wij u daarvoor een herinnering.

5 Aansprakelijkheid bij verzenden
MeisjesSieraden is niet aansprakelijk te stellen voor fouten, breken of scheuren ontstaan tijdens het transport. MeisjesSieraden doet er alles aan om producten zo in te pakken dat er zo min mogelijk kans op schade bij vervoer is. Ook is MeisjesSieraden niet verantwoordelijk voor het zoekraken van poststukken. De schade hiervan kan niet op MeisjesSieraden verhaald worden. 

6 Verzendkosten
(Nederland) Voor de verzend- en verwerkingskosten betaalt u een standaard bedrag van maar €1,50! Bij een bestelling boven €15,00 betaalt u geen standaard verzendkosten.
(België) Voor de verzend- en verwerkingskosten betaalt u een standaard bedrag van maar €2,95! Bij een bestelling boven €50,00 betaalt u geen standaard verzendkosten. Uw pakje wordt met track&trace verzonden.
Standaard worden de sieraden in een bubbeltjesenvelop verstuurd, het gaat gewoon door de brievenbus. (Voor NL geen track and trace.) Mocht de bestelling erg groot zijn, dan wordt het verstuurd in een kartonnen doosje die ook door de brievenbus past. U hoeft hiervoor dus niet thuis te blijven. Heeft u echter een brievenbus die niet aan de standaard eisen voldoet, geef dit dan even aan, want dan gelden er andere verzendkosten. De standaardeisen zijn: 
De brievengleuf moet minimaal 26,5 centimeter lang zijn en 3,2 centimeter breed.
Mocht u het aangetekend willen laten verzenden of via een brievenbuspakje, laat ons dit dan even weten.
Ook wanneer de bestelling naar een ander land wilt versturen, neem even contact met ons op.

7 Aansprakelijkheid product
MeisjesSieraden besteedt de grootst mogelijke aandacht aan de juiste vermelding van de prijzen, afmetingen en kleuren en beschrijvingen van de producten. Mochten er verschillen optreden n.a.v. een ander verwachtingspatroon dan is MeisjesSieraden hier niet voor aansprakelijk. Echter, naar Nederlands recht, kunt u binnen 7 dagen van uw aankoop afzien en deze onaangebroken terugsturen (verzendkosten voor eigen rekening). Het bedrag wordt teruggestort zodra het artikel is ontvangen.
De sieraden van MeisjesSieraden bevatten kleine onderdelen. Bij aanschaf van 1 of meerdere producten bent u hiermee zelf verantwoordelijk voor het gebruik van de sieraden.

8 Overmacht
Alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet voorzien, waarop MeisjesSieraden geen invloed kan uitoefenen, waardoor MeisjesSieraden niet in staat is de verplichtingen na te komen. (bv. overheidsmaatregelen, vertraging in aanvoer, invoerbelemmeringen etc.). Bij overmacht kan MeisjesSieraden niet aan zijn verplichtingen voldoen; indien sprake is van overmacht zal MeisjesSieraden dit binnen 8 dagen melden aan de klant/afnemer/consument.

9 Toepasselijk recht
Op elke overeenkomst tussen MeisjesSieraden en de klant/afnemer/consument is Nederlands recht van toepassing.

10 Levertijden
Tenzij sprake is van overmacht, probeert MeisjesSieraden de bestelde goederen na ontvangst van de betaling onmiddellijk op te sturen echter nooit meer dan de termijn van 3 werkdagen te overschrijden. (Houd er rekening mee dat zodra u het geld heeft overgemaakt, het niet altijd direct op onze rekening staat. Dit wil per bank wel eens verschillen.), tenzij u met iDeal/BanContact betaalt. U ontvangt een mail wanneer het pakje is verzonden.
Alle sieraden worden speciaal voor u gemaakt. Hierdoor verschillen de levertijden. Hierdoor hanteren wij een levertijd tot maximaal 1 week. Echter wij blijven hier dan over in contact en over het algemeen zal dit binnen 1-3 dagen klaar zijn en verzonden.

Pakjes worden verzonden met PostNL. Zij houden voor Nederland een bezorgingstermijn van 1-4 werkdagen. België duurt ongeveer een week.

12 Ruilen/retourneren
Alle sieraden worden speciaal voor de klant gemaakt en kunnen hierdoor alleen geruild worden, mocht er een verkeerde levering hebben plaatsgevonden. 

MeisjesSieraden is gevestigd te Noordwijk (Zuid-Holland) en is op afspraak, (te maken per e-mail info@meisjessieraden.nl, of telefonisch 06 46 55 39 62 ), altijd te bezoeken. Bijvoorbeeld voor het bekijken van de sieraden of materialen.